A tó és jellemzői

A ház Lajosmizse külterületén, a Füzes Tó partján található, Budapesttől 65, Kecskeméttől 15 km-re

A lajosmizsei Füzes tónak több mint 20 éves múltja van. Telepítés nélkül is –a korából adódóan- kapitális méretű halakt nevelt ki a tó, de éves szinten, közel 200 mázsa különböző fajú hal kerül betelepítésre. Ezeknek köszönhetően, kiemelkedő fogási átlagot produkálnak a tavon horgászók, valamennyi horgásznemben, az év minden szakában.

A tavon számos helyi-,ill. országos jelentőségű horgászverseny kerül megrendezésre. Jelentős a tó ragadozóhal állománya, amit a tóra ellátogató pergető horgászok kedvelnek. Minden évben elejtésre kerül néhány 20-30 kg-ot meghaladó súlyú harcsa.

A tó, mint Magyarország legtöbb vize , ponty –centrikus, ehhez méltóan van kezelve az állomány. Minden évben, kerülnek a vízbe a „konyhai” pontyokon kívül, jelentős mennyiségű, 10 kg-on felüli, kapitális példány.

Ezek a halak kimondottan a sporthorgászok örömére vannak betelepítve, mivel a tavon a 6 kg-on felüli példányok (békés halak) amnesztiát élveznek.

A tó és környéke folyamatosan gondozott, karbantartott.A tavon érvényben lévő horgászrendről, halállományról itt tájékozódhat: fuzesito.mindenkilapja.hu A horgászrendről ide kattintva is tájékozódhat.

Kapcsolat

  • (foglalás/felvilágosítás)

    Varga Szabolcs
    Tel.: +36 204550627 szasza33@gmail.com
  • Fotógaléria

    thumb1Kattintson a képre a megnyitáshoz!

Partnerünk, a Pozsár Horgászvendégház

2015 májusban megnyitott 9 fő befogadására alkalmas négy szobából, amerikai típusú konyhából, étkezőből, társalgóból álló vendégház.négy napraforgó minősítésű besorolással. ! További info: http://www.horgaszvendeghaz.hu

Kapcsolat

Foglalás/felvilágosítás:
Varga Szabolcs

Telefon: +36 204550627
Email: szasza33@gmail.com
Web: www.mizseihorgaszhaz.hu/

SZÉP-kártya elfogadóhely

K&H és OTP SZÉP kártyát elfogadunk!